Wij geloven in de kracht van de community. Iedere dag werken we aan onze gezondheid en dit doen we met elkaar. We helpen elkaar door de workouts en helpen elkaar om het uiterste te geven. Wij kennen Niels als een fitte en altijd vrolijke atleet. Soms gaat hij een beetje te hard van start, maar vaak finished hij de workout als eerste! Na een mooie prestatie op afgelopen Hyrox gaat Niels binnenkort trouwen met Shelby!

Kan je wat over jezelf vertellen? (Wie ben je, waar kom je vandaan)

Mijn naam is Niels Haverkort, 32 jaar en woon samen met Shelby die inmiddels ook fervent Stone Age CrossFitter is. Wij wonen nu 5 jaar in Amersfoort en hebben daarvoor kort in Zeist gewoond. Ik ben opgegroeid in Friesland en heb in Groningen gestudeerd.   

Hoe lang doe je al aan CrossFit en hoe was je eerste CrossFit ervaring?

Na de eerste corona lockdown in juli 2020 heb ik mijn eerste CrossFit wod gedaan. Na mijn eerste wod was ik direct overtuigd en ben ik volledig overgestapt naar CrossFit. De veelzijdigheid qua skills en fitheid die je ontwikkelt spraken mij enorm aan.

Welke sporten heb je voor (of doe je nog steeds) naast CrossFit gedaan?

Vanaf kleins af aan ben ik altijd al een fanatiek sporter geweest. Ik ben ooit begonnen met tennis en voetbal maar nadat ik in een selectie elftal kwam volledig overgestapt op voetbal. Later heb ik dit gecombineerd met zaalvoetbal, wat ik tot en met mijn studententijd heb gedaan. Verder heb ik altijd veel gefitnest en meerdere halve marathons gelopen. In de winter ga ik graag skiën, in de zomer windsurfen en ik sla graag een balletje op de golfbaan. 

Wat was jouw motivatie om te beginnen met CrossFit?

Ook voor Crossfit sportte ik al 5-6 keer per week en deed aan fitness en hardlopen. De uitdaging werd voor mij minder en dit vond ik terug in CrossFit vanwege de veelzijdigheid. Ook het sociale aspect en de community maakt het dat ik met veel plezier naar CrossFit ga.

Wat bracht je bij CF Stone Age?

Bij mijn vorige CrossFit box waren Nienke en Russell trainers. Ze geven met veel passie voor de sport en aandacht voor het individu les. Toen ik hoorde dat zij een eigen box gingen openen was de keuze voor mij om over te stappen simpel.

Wat is je beste CrossFit ervaring tot nu toe?

Dat is de CrossFit wedstrijd The Nationals Triplets edition. Dit was een wedstrijd met 4 pittige maar leuke wods in een team van 3. Leuke afwisseling tussen individuele prestaties en in teamverband samenwerken. In teamverband ga je extra hard omdat je de andere niet wil teleurstellen.

Wat is je favoriete workout/movement? En je minst favoriete?

In tegenstelling tot een hoop andere CrossFitters ben ik wél fan van thrusters en benchmark wod Fran. Lekker knallen met hoge volumes en een hoog tempo! Ook vind ik de meer conditionele en langere engine room wods leuk. Daarentegen loop ik minder warm voor heavy double dummble box stepovers. 

Hoe merk je in het dagelijks leven wat CrossFit je brengt?

Ik voel mij gewoon fit en sterk, en los van wat spierpijn hier en daar, heb ik daardoor geen lichamelijke ongemakken. Daarnaast houdt het mij in mijn dagelijks leven als ondernemer scherp en fungeert CrossFit voor mij als uitlaatklep waarmee ik mijn hoofd leeg kan maken. 

Wat zijn je CrossFit doelen?

Op moment ben ik erg fit en mijn primaire doel is deze fitheid vasthouden. Het blijft een uitdaging binnen CrossFit om op alle onderdelen te blijven focussen, maar ik zou graag meer willen focussen op bar- en ring muscle-ups en mijn lift techniek verbeteren. Daarnaast een mooie tijd neerzetten op de Hyrox in oktober en wedstrijden blijven doen.

Wat is je favoriete Cheat Meal?

Een grote bucket hotwings van de KFC! Dat is mijn go-to meal na een CrossFit wedstrijd.

Wat is je advies voor nieuwe CrossFitters?

Laat je vooral niet intimideren door de op het oog indrukwekkende movements. Op ieder niveau kun je instappen en je zal zien dat je met open armen ontvangen wordt door de community. Leer jezelf te pushen en comfortabel te worden met het oncomfortabele. Je zal dan snel progressie boeken!

Als er een zombie apocalypse uitbreekt, welk item uit de box zou je meenemen en waarom?

Dat neem ik een barbell mee zodat ik in ieder geval nog leuke wodjes kan doen. Je kunt er als wapen een goede tik mee uitdelen en een ruimte barricaderen als het nodig is. Verder gewoon blijven rennen! Komt de CrossFit conditie mooi van pas 😉

Leave a Reply

GETTING STARTED IS EASY!

Simply fill out the form below and then schedule Your FREE intro session on the next page.

Shortly after we will be in touch with you to confirm your intro session. We are excited to meet you!

(give our form below a second to load, we love you for it!)

ARE YOU LOOKING TO DROP-IN?

We Would Love To Meet You!
WARNING! Class Sizes Are Limited.

If you would like to reserve a spot… Simply fill out the form below letting us know what day you might come by & one of our amazing coaches will reach out to you to reserve your class.

OUR DROP-IN RATES

€15 Per Class

FIND US AT
Fluorweg 49D, Amersfoort, UT 3812RW
Amersfoort, UT 3812RW

06 83498736

OUR PRICING IS SIMPLE

We Want To Offer You The PERFECT Membership For YouR NEEDS.

Simply fill out the form below and one of our amazing coaches will send you our current membership information.