Bij CrossFit Stone Age geloven we in de kracht van de community. Iedere dag werken we aan onze gezondheid en dit doen we met elkaar. We helpen elkaar door de workouts en helpen elkaar om het uiterste te geven. Wij kennen Bas als een atleet die altijd klaar staat voor anderen en nooit bang is om zichzelf te pushen. Lees hieronder het inspirerende verhaal van Bas en wat hem beweegt om te blijven komen.

Kan je wat over jezelf vertellen? (Wie ben je, waar kom je vandaan)

Ik ben Bas Brookman inmiddels 45 jaar en ik heb een vriendin en twee kids van 14 en 16. Ik woon als sinds 2007 in Leusden maar kom van origine uit het oosten van het land.

Hoe lang doe je al aan CrossFit en hoe was je eerste CrossFit ervaring?

Ik CrossFit nu bijna 2 jaar. CrossFit was voor mij de eerste sport waarvan ik merkte dat het mij kon motiveren om te blijven gaan. Mijn eerste ervaring was een proefles met een maatje van mij. De volgende dagen heb ik ervaren wat het effect is van vol gas gaan na een tijd niks gedaan te hebben. Resultaat: een week lang bijna niet de trap af kunnen komen.

Welke sporten heb je voor (of doe je nog steeds) naast CrossFit gedaan?

Voordat ik ging CrossFitten deed ik fitness, vechtsporten en hardlopen.

Wat was jouw motivatie om te beginnen met CrossFit?

Mijn motivatie om te blijven sporten is 10 jaar geleden eigenlijk al begonnen. Dat jaar is mijn moerder overleden aan ALS. Een verschrikkelijke spierziekte waarbij je steeds meer uitval krijgt en uiteindelijk, zoals mijn moeder zei: “gevangen zit in je eigen lichaam”. Via de artsen kregen we te horen dat het erfelijk overdraagbaar kan zijn. Wanneer je het gen hebt is er een kans van 50% dat jij het ook krijgt. Dat was voor mij het moment waarop ik besloot dat er maar een ding was wat ik kon doen om dit zo lang mogelijk tegen te gaan, als ik het zou hebben. Dat was zo fit en sterk mogelijk worden en blijven. Door de progressie die ik blijf maken bij CrossFit blijf ik ook gemotiveerd om te gaan en is het leuk om te doen.

Wat bracht je bij CF Stone Age?

Ik ben begonnen bij een andere box waar Nienke en Russell coach waren. Toen ik hoorde dat zij een eigen box gingen beginnen en ik met een proefles de locatie had bekeken was ik om.

Wat is je beste CrossFit ervaring tot nu toe?

Mijn beste CrossFit ervaring is een keer meegedaan te hebben aan de qualifiers voor een wedstrijd. Mooi om een keer een meetmoment te hebben voor jezelf en te zien waar je staat vs gelijkgestemden.

Wat is je favoriete workout/movement? En je minst favoriete?

Favoriete workout heb ik niet echt maar met de barbell erbij is het vaak leuker. Trusters en ik blijven een haat liefde verhouding hebben

Hoe merk je in het dagelijks leven wat CrossFit je brengt?

Ik merk in het dagelijks leven dat ik fitter en scherper ben als ik sport en het geeft mij een positieve flow.

Wat zijn je CrossFit doelen?

Mijn doelen zijn om maand over maand progressie te blijven boeken en binnenkort weer eens aan een wedstrijd mee te doen.

Wat is je favoriete Cheat Meal?

Broodje pikanto met mayo

Wat is je advies voor nieuwe CrossFitters?

Ga niet te hard van stapel. Denk niet bij de complexe oefeningen, ik sla even over maar kijk hoe je hem kan scalen zodat je aan de movement blijft werken. Keep pushing!

Als er een zombie apocalypse uitbreekt, welk item uit de box zou je meenemen en waarom?

Dan zou ik de houten stok meenemen omdat je daar een staak van kan maken.

Leave a Reply

GETTING STARTED IS EASY!

Simply fill out the form below and then schedule Your FREE intro session on the next page.

Shortly after we will be in touch with you to confirm your intro session. We are excited to meet you!

(give our form below a second to load, we love you for it!)

ARE YOU LOOKING TO DROP-IN?

We Would Love To Meet You!
WARNING! Class Sizes Are Limited.

If you would like to reserve a spot… Simply fill out the form below letting us know what day you might come by & one of our amazing coaches will reach out to you to reserve your class.

OUR DROP-IN RATES

€15 Per Class

FIND US AT
Fluorweg 49D, Amersfoort, UT 3812RW
Amersfoort, UT 3812RW

06 83498736

OUR PRICING IS SIMPLE

We Want To Offer You The PERFECT Membership For YouR NEEDS.

Simply fill out the form below and one of our amazing coaches will send you our current membership information.