CrossFit is een fitnessfenomeen dat ontstaan is in Californië en is in de essentie een ‘Strength & Conditioning’ programma dat gewichtheffen, gymnastics en cardio combineert. Elke dag wordt een andere workout getraind en deze variatie gecombineerd met de uitvoering onder hoge intensiteit zorgt voor een ontzettend effectief programma. Deze effectiviteit zorgde dan ook voor een enorme opmars van de sport in de afgelopen 2 decennia. 

De marketingmachine van CrossFit heeft nooit een probleem gehad om het beeld te tonen van ontzettende fitte, sterke en afgetrainde atleten. Ondanks dat deze beelden zeker de effectiviteit van de sport bewijzen, leidt het ook tot een intimiderend beeld voor ‘de gewone mens’ die eigenlijk alleen op zoek is naar een gezondere levensstijl. Een veelgehoorde vraag die ik dan ook krijg als CrossFit coach is: “Moet ik eerst fit worden om te kunnen beginnen met CrossFit?” 

Mijn antwoord op deze vraag is dan ook in volle overtuiging “NEE!”. CrossFit is voor iedereen en is juist de beste manier om fit te worden. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde dosis motivatie en de rest komt vanzelf. CrossFit is niet makkelijk, maar je wordt er wel heel fit van. En dat geldt voor iedereen. 

CrossFit is Schaalbaar

Een van de grootste misverstanden over CrossFit is dat het alleen geschikt is voor atleten of mensen die al een hoog fitnessniveau hebben bereikt. In werkelijkheid is CrossFit zeer schaalbaar, wat betekent dat de workouts kunnen worden aangepast aan elk individueel niveau, van beginners tot gevorderden. Of je nu net begint met sporten of een doorgewinterde atleet bent, een ervaren CrossFit-coach zal de workouts aanpassen aan jouw capaciteiten en grenzen.

‘Community’ en Ondersteuning

Een van de meest inspirerende aspecten van CrossFit is de community die het creëert. In een CrossFit-box (de term voor een CrossFit-trainingsfaciliteit) word je omringd door gelijkgestemde individuen die allemaal streven naar verbetering van hun gezondheid en fitness. Dit gevoel van gemeenschap en ondersteuning kan enorm motiverend zijn, vooral voor beginners die zich misschien geïntimideerd voelen door de uitdagingen van CrossFit. Loop een gemiddelde CrossFit box binnen en dan zal je zien dat deze vol is met normale mensen. 

Focus op Functionele Bewegingen

CrossFit legt de nadruk op functionele bewegingen, wat betekent dat de oefeningen die je doet gerelateerd zijn aan de bewegingen die je in het dagelijks leven gebruikt. Dit maakt CrossFit niet alleen effectief voor het opbouwen van kracht en conditie, maar ook voor het verbeteren van je algehele functionaliteit en mobiliteit. Of je nu boodschappentassen draagt, de trap op loopt of een zwaar object optilt, de functionele bewegingen die je in CrossFit leert, zullen je helpen om deze taken gemakkelijker uit te voeren en het risico op blessures te verminderen.

Het Gaat Om Jouw Reis

Het belangrijkste om te onthouden is dat CrossFit jouw fitnessreis is. Het draait allemaal om jou en jouw persoonlijke doelen. Of je nu wilt afvallen, sterker wilt worden, je conditie wilt verbeteren of gewoon plezier wilt hebben tijdens het sporten, CrossFit kan je helpen deze doelen te bereiken op een manier die bij jou past.

Kortom, je hoeft niet fit te zijn voordat je begint met CrossFit. CrossFit is voor iedereen, ongeacht je huidige fitnessniveau. Met de juiste begeleiding, motivatie en toewijding kan CrossFit een levensveranderende ervaring zijn die je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker maakt. Dus waar wacht je nog op? Stap uit je comfortzone en ontdek wat CrossFit voor jou kan betekenen!

Leave a Reply

GETTING STARTED IS EASY!

Simply fill out the form below and then schedule Your FREE intro session on the next page.

Shortly after we will be in touch with you to confirm your intro session. We are excited to meet you!

(give our form below a second to load, we love you for it!)

ARE YOU LOOKING TO DROP-IN?

We Would Love To Meet You!
WARNING! Class Sizes Are Limited.

If you would like to reserve a spot… Simply fill out the form below letting us know what day you might come by & one of our amazing coaches will reach out to you to reserve your class.

OUR DROP-IN RATES

€15 Per Class

FIND US AT
Fluorweg 49D, Amersfoort, UT 3812RW
Amersfoort, UT 3812RW

06 83498736

OUR PRICING IS SIMPLE

We Want To Offer You The PERFECT Membership For YouR NEEDS.

Simply fill out the form below and one of our amazing coaches will send you our current membership information.